Working From Home

Remote Learning Policy Roxeth January 2021

Работа од дома,,en,Во овие многу предизвикувачки времиња,,en,ние даваме се од себе да им обезбедиме на родителите соодветна работа за одржување на образованието на децата, додека сме во блокада,,en,Ви испративме многу предлози по е-пошта,,en,но решија да ги соберат сите овие информации на едно место,,en,за да ти олеснам,,en,Ако имате какви било прашања во кое било време,,en,испратете ни преку е-пошта на info@roxethmead.com,,en,Веб-страница на Гладни мали умови,,en,Циркушка тема w.b.20.04.2020,,en,Популарна тема,,en,особено прилагодени за нашите помлади ученици,,en,Уживајте,,en,Тема за диносауруси за нашите помлади ученици w.b,,en,Диносауруси,,en,Просторна тема за нашите помлади ученици w.b,,en,Простор,,en,Работна книга за просторни теми EYFS,,en,Пиратска тема за нашите помлади ученици w.b,,en,Пирати,,en,Работна книга по математика,,en,Бројни обврзници до,,en,Работна книга,,en,Броеви до,,en,Брошура за активности,,en,Обликува работна книга,,en,Активности на VE Day,,en,Активности на VE,,en – За време на пандемијата КОВИД, ние даваме се од себе да им обезбедиме на родителите соодветна работа за да го одржат образованието на децата, додека сме во блокада,en. We have emailed a lot of suggestions to you, but have decided to collate all this information in one place, here, to make it easier for you. If you have any questions at any time, email us at info@roxethmead.com.

Hungry Little Minds website

Circus Topic w.b.20.04.2020 – A popular topic, particularly tailored for our younger pupils. Enjoy!

Тема за диносауруси за нашите помлади ученици Кликнете овде,,en,Просторна тема за нашите помлади ученици Кликнете овде,,en… Dinosaurs

Space Topic for our Younger Pupils Click here… Space

Space Theme Workbook EYFS

Pirate Topic for our Younger Pupils w.b. 11.05.2020 Click here…. Pirates

Maths Workbook

Number Bonds to 10 Workbook

Numbers to 10 Activity Booklet

Shapes workbook

VE Day activities. Click here… VE Activities

Активности засновани врз популарни книги што веројатно ги имате дома,,en,Како да го поддржите вашето дете со учење во домот,,en,Веб-страници за учење преку Интернет,,en,Безбедност преку Интернет за време на затворање на училиштата,,en,Справување со календарот,,en,Книги во,,en,Фактор на математика,,en,Прочитајте Видеа за звук за пишување Inc,,en,Споделување на убовта кон читањето,,en,Тренинг на eо Викс,,en,Линкови „Tumble Tots“,,en,Забавни идеи што треба да ги испробате со деца дома,,en,Скрипта за ракопис,,en,Контрола со молив,,en,Работна книга за формирање писма,,en,Работна книга за формирање на броеви,,en,Висока фреквенција ракопис на зборови,,en,Активност за разбирање на рано читање,,en,Фаза,,en,Брошура со активности за фоника,,en,Фоника Брошура со незгодни активности со зборови,,en,Брошура за активности со звук,,en,t-tp-2549365-eyfs-расадник-училиште-затворање-дом-учење-ресурс-пакет_вер_3,,en,t-tp-2549362-eyfs-училиште-затворање-дом-учење-извор-пакет_вер_4,,en,t-e-2549910-година-1-училиште-затворање-дом-учење-извор-пакет_вер_4,,en,Т-Е-2549911,,en,НОВ-Година-2-Затворање-Училиште-Дома-Учење-Ресурси-Пакет-_вер_4,,en,Контрола на молив од велигденско јајце,,en

How to Support your Child with Home Learning

Websites for online learning

Online Safety During School Closures

Coping Calendar

20 Books in 2020

The Maths Factor

Read Write Inc Phonics Videos

Sharing the love of Reading

Joe Wicks Workout

Tumble Tots links

Fun ideas to try with kids at home

Handwriting Script

Pencilcontrol

Letter formation work book

Number formation workbook

High Frequency word handwriting

Early Reading Comprehension Activity

Phase 2 Phonics activity booklet

Phase 2 Phonics Tricky word activity booklet

Phase 3 Phonics activity booklet

Phase 4 Phonics activity booklet

Phase 5 Phonics Activity Booklet

t-tp-2549365-eyfs-nursery-school-closure-home-learning-resource-pack_ver_3

t-tp-2549362-eyfs-school-closure-home-learning-resource-pack_ver_4

t-e-2549910-year-1-school-closure-home-learning-resource-pack_ver_4

T-E-2549911–NEW-Year-2-School-Closure-Home-Learning-Resource-Pack-_ver_4

Easter Egg pencil control

Брошура за активности со зборови CVC,,en,Работен лист CVC и CCVC,,en,Активности,,en,Еве ги врските до дневните активности за вашето дете,,en,со благодарност од основното училиште Лангшот,,en,Другото училиште на г-ѓа Мекинтош,,en,Други корисни страници,,en,Дневни лекции за БиБиСи,,en,Математики,,en,Бела роза,,en

CVC and CCVC worksheet

t-e-2549910-year-1-school-closure-home-learning-resource-pack_ver_4

Year 1 Activities

 

Other Helpful Sites:

https://chatterpack.net/blogs/blog/list-of-online-resources-for-anyone-who-is-isolated-at-home

https://www.nuffieldhealth.com/kidswellbeing

BBC Bitesize Daily Lessons

Maths – White Rose