Historia e Roxeth Mead Shkollës

Hebe Catherine Para mbeti e ve në 1855 në moshën 37. Burri i saj avokat, John, kishte hipur në shtëpi nga dhomat e tij, kur ai ra nga kali i tij dhe e goditi kokën e tij. Dy ditë më vonë, ai vdiq. Ajo kishte për të gjetur një mënyrë për të mbështetur veten dhe fëmijët e saj të dhjetë, kështu që ajo shitur shtëpinë e saj dhe bleu Roxeth Mead, një shtëpi të madhe të Gjeorgjisë në Harrow në Hill, dhe ka themeluar një shkollë të vogël.

Nxënësit e saj ishin kryesisht fëmijët e saj dhe fëmijët e mjeshtrave te Harrow School. Për këtë ditë, shkolla ende numri në mesin e nxënësve të saj zotit Harrow’ fëmijëve.

Shkolla e lulëzoi dhe, si Znj Para rrit më të vjetër, katër nga vajzat e saj mori përsipër organizimin e saj. Ri, Firence (known as Miss Flo), pension në 1932. Shkolla ishte me fat të mjaftueshme për të kaluar në duart e aftë të Mis Nicholson (i njohur si Miss Nick), i cili ishte kreu i saj deri sa ajo vdiq më shumë se 30 vjet më vonë.

Për disa vite shkollë ishte e drejtuar nga Znj Eleanor Elgood, ndjekur nga Znj Jean Vernon. Pastaj, në 1982, Znj Averil Collins u bë kreu, një post që ajo i mbajtur për 24 vjet. Gjatë qëndrimit të saj, Shkolla kishte për të lënë ambientet që kishte qenë në shtëpi të saj për 130 vjet. Harrow School erdhi në shpëtim, ofruar akomodim të përkohshëm për 3 vjet në klubin e gjashtë formën e saj.

Në 1992, nga një goditje e fatit të mirë, prona fqinje në shtëpinë origjinale të quajtur Roxeth Mead, erdhi në treg dhe shkolla ishte në gjendje për të blerë Buckholt House, shtëpinë e tij të tashme.

Zonja Alison Isaacs u bë Drejtor i saj i ri në 2006. Nën udhëheqjen e saj, the school continued to flourish, ruajtjen e traditave të së kaluarës, ndërsa që përfshin zhvillimet e reja dhe duke kërkuar para për të ardhmen.

In the summer of 2018 the owners of the school sold it to Mrs Suzanne Goodwin and her two daughters Sarah Mackintosh and Claire Blunt. Together the trio now run the school. Mrs Goodwin has a long history of success in Independent Education, running The Hall School, Northwood, very successfully for many years. Sarah Mackintosh has been a Head Teacher in both Secondary and Primary Schools in Surrey for over 15 years and Claire Blunt, who is in charge of the financial aspects of Roxeth Mead, is a successful CEO International.